ZEELAND - Tot de laatste seconde is het spannend gebleven in Zeeland tijdens de zenuwslopende stemfase van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing 2024. Uiteindelijk hebben scheidsrechters Julian Simonse en Niels Koole zich weten te onderscheiden en de meeste stemmen verzameld in Zeeland. Deze regionale helden staan klaar om Zeeland te vertegenwoordigen in de vervolgrondes van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing 2024.

Door middel van een motivatiebrief kunnen de winnaars zich plaatsen voor de halve finale, een selectiedag op 7 december op de KNVB Campus. Een afvaardiging van de vakjury komt langs om hen in actie te zien, waarbij niet alleen hun technische vaardigheden, maar ook hun gedrag, communicatie en toewijding aan FairPlay scherp beoordeeld worden. Een goede scheidsrechter is namelijk niet alleen een kenner van de spelregels, maar zorgt er met zijn gedrag en communicatie richting spelers, trainers en supporters voor dat sportiviteit hoog in het vaandel blijft staan.

Vakkundige jury uit de voetbalwereld

Op 5 januari 2025 bereikt deze spannende competitie zijn hoogtepunt tijdens de Dag van de FairPlay — een dag die in het teken staat van groei, kennis en de nieuwste ontwikkelingen voor (assistent-)scheidsrechters en scheidsrechters coördinatoren. Het is dé dag waarop de finalisten door een vakjury op de proef worden gesteld en mogen zij hun 'final pitch' houden.

Deze jury bestaat uit grote namen uit de Nederlandse voetballerij. Onder leiding van bekende (assistent-) scheidsrechters Franca Overtoom, Serdar Gözübüyük, Marc van Erven (CEO van ARAG) en voetbaljournalist Sjoerd Mossou, wordt bepaald wie zich de winnaars mogen noemen in de categorieën KNVB-scheidsrechter, verenigingsscheidsrechter en talent van het jaar.

Uitreiking van de Award

De uiteindelijke winnaars ontvangen tijdens de Dag van de FairPlay, op 5 januari 2025, de felbegeerde award voor Amateurscheidsrechter van het Jaar 2024. Deze dag draait niet alleen om het eren van de winnaars, maar ook om het belang van FairPlay te onderstrepen en persoonlijke ontwikkeling op het veld.

"Voetbal draait om respect, en als scheidsrechter sta je midden in dat verhaal", zegt Serdar Gözübüyük. "Onze taak is meer dan het toepassen van de regels; het gaat om leiderschap, mentale kracht en het uitstralen van sportiviteit. We willen amateurscheidsrechters helpen groeien in hun rol, zodat ze niet alleen beslissers, maar ook ambassadeurs van het spel worden. Zo zorgen we voor een eerlijke wedstrijd en dragen we bij aan FairPlay op het veld."

Over ARAG


ARAG is een onafhankelijke juridisch probleemoplosser. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridisch probleemoplosser van Nederland te zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij onze uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat met ruim 4.600 medewerkers actief is in 19 landen inclusief Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met bijna 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond.

Supporter van Fairplay


Fairplay op en rond de voetbalvelden. Dat is dé verbinding tussen ARAG en de scheidsrechters. Samen met de KNVB staat ARAG al sinds 2011 voor Fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en in de maatschappij. Daarom support ARAG alle (toekomstige) voetbalscheidsrechters in Nederland in de uitoefening en ontwikkeling van het vak.

Over KNVB


De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is de overkoepelende organisatie voor het voetbal in Nederland en staat aan de basis van de ontwikkeling, promotie en organisatie van zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal. Met meer dan 1,2 miljoen leden is de KNVB de grootste sportbond van Nederland. De bond houdt toezicht op de competities in het betaald voetbal, waaronder de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie, en regelt het amateurvoetbal op landelijk en regionaal niveau. Daarnaast is de KNVB verantwoordelijk voor de nationale voetbalteams, waaronder het Nederlands elftal (mannen en vrouwen), en zet de bond zich in voor innovatie en duurzaamheid binnen de sport. De KNVB streeft ernaar voetbal voor iedereen toegankelijk te maken en werkt aan de bevordering van respect, inclusiviteit en fairplay op en buiten het veld.